Afrikaanse pinguïn

African Penguin Wetenschappelijke classificatie

Koninkrijk
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Vogels
Bestellen
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Geslacht
Spheniscus
Wetenschappelijke naam
Spheniscus demersus

Beschermingsstatus Afrikaanse pinguïns:

Bedreigd

Afrikaanse pinguïn locatie:

Afrika
Oceaan

Leuk weetje van Afrikaanse pinguïns:

De enige pinguïnsoort in Afrika!

African Penguin Feiten

Prooi
Vis, Inktvis, Schaaldieren
Naam van Young
Kuiken
Groepsgedrag
  • Kolonie
Leuk weetje
De enige pinguïnsoort in Afrika!
Geschatte populatiegrootte
140.000
Grootste bedreiging
Verstoring van de habitat
Meest onderscheidende kenmerk
Roze klieren boven hun ogen
Andere namen)
Jackass Penguin
Watertype
  • Zout
Incubatietijd
40 dagen
Age Of Fledgling
3 - 5 maanden
Habitat
Rocky Ocean-eilanden
Roofdieren
Haaien, pelsrobben, meeuwen
Eetpatroon
Carnivoor
Levensstijl
  • Dagelijks
Gemeenschappelijke naam
Afrikaanse pinguïn
Aantal soorten
1
Plaats
zuidwest Afrikaanse kust
Gemiddelde koppelingsgrootte
2
Slogan
De enige pinguïnsoort in Afrika!
Groep
Vogel

Fysieke kenmerken van de Afrikaanse pinguïn

Kleur
  • Grijs
  • Zwart
  • Wit
Huid type
Veren
Top snelheid
12,4 mijl / u
Levensduur
10 - 15 jaar
Gewicht
2 kg - 5 kg (4,4 lbs - 11 lbs)
Hoogte
60 cm - 68 cm (24 inch - 27 inch)
Leeftijd van seksuele volwassenheid
3 - 4 jaar

Interessante Artikelen