Adélie-pinguïn



Adelie Penguin Wetenschappelijke classificatie

Koninkrijk
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Vogels
Bestellen
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Geslacht
Pygoscelis
Wetenschappelijke naam
Pygoscelis adeliae

Beschermingsstatus Adelie Penguin:

Minste zorg

Adelie Penguin Locatie:

Antarctica
Oceaan

Leuk weetje van Adelie Penguin:

Eet tot 2 kg voedsel per dag!

Adelie Penguin Feiten

Prooi
Krill, vis, inktvis
Naam van Young
Kuikens
Groepsgedrag
  • Kolonie
Leuk weetje
Eet tot 2 kg voedsel per dag!
Geschatte populatiegrootte
5 miljoen
Grootste bedreiging
Snel smeltend ijs
Meest onderscheidende kenmerk
Kleine witte cirkel rond elk oog
Spanwijdte
35 cm - 70 cm (14 inch - 27,5 inch)
Incubatietijd
2 maanden
Age Of Fledgling
90 dagen
Habitat
Antarctische land en oceaan
Roofdieren
Luipaardrob, Jager Meeuw, Orka
Eetpatroon
Carnivoor
Levensstijl
  • Dagelijks
Gemeenschappelijke naam
Adélie-pinguïn
Aantal soorten
1
Plaats
Kust Antarctica
Gemiddelde koppelingsgrootte
2
Slogan
Eet tot 2 kg voedsel per dag!
Groep
Vogel

Adelie Penguin Fysieke kenmerken

Huid type
Veren
Top snelheid
45 mijl / u
Levensduur
10 - 20 jaar
Gewicht
3 kg - 6 kg (7 lbs - 13 lbs)
Hoogte
40 cm - 75 cm (16 inch - 30 inch)
Leeftijd van seksuele volwassenheid
23 jaar

Interessante Artikelen